Bron: https://brummencultuur.nl/nieuws/257-theatercollectief-het-reservaat

Afgelopen zaterdag 5 november konden gezinnen heerlijk struinen op het Ouder & Kind festival op het terrein van maakplaats The Villa in Brummen. En het was daar dat Theatercollectief Het Reservaat zich voorstelde aan het Brummens publiek. De kinderen konden meedoen met een workshop spel en dans op swingende muziek. Zelfs de ouders deden mee. Een heerlijk voorproefje van wat komen gaat.

Het is een nieuw initiatief dat hard nodig is volgens de drie dames die vol enthousiasme vertellen over hun doel.

“Het Reservaat is een beschermde broedplaats voor jonge uitvoerende podium liefhebbers. In een tijd waarin veel culturele lessen verdwijnen voor de jeugd, heeft Het Reservaat de missie om ze te beschermen. Zoals met iedere bedreigde soort is het belangrijk om ze te koesteren en ruimte te geven om te kunnen bestaan. Toneel Zang Dans en Musical, zijn de eerste lessen die je hier kunt vinden. Wij zullen ons best doen om Het Reservaat voller te krijgen met nog meer cultureel aanbod.”

Esther Cornelissen, Charlotte Hoek en Danielle Struis slaan de handen ineen om het aanbod van culturele lessen in de omgeving Brummen, Eerbeek en Zutphen te laten bestaan. Ze richten zich op de jeugd met een goede reden. “De basisschool periode is een tijd waarin kinderen open staan voor verwondering. Hier ontwikkelen ze omgaan met gevoelens en hun gegeven lichaam. Muziek, beweging en rollenspel dragen bij aan deze ontwikkeling en soms wordt er zelfs een zaadje gepland voor een toekomst in de culturele sector. Daar gaan we natuurlijk voor.”

Een onderkomen hebben zij gevonden in de Lans, gelegen aan de rand van Brummen. Een prachtige plek, die goed aan te reizen is. De school biedt een mooie ruimte waar de kinderen de lessen kunnen volgen. Op de vraag wanneer ze starten met de lessen, zingen zij in koor “vrijdag 20 januari”.

Al met al was het een mooie geslaagde dag en Brummen is een leuk en gedreven initiatief rijker.