Bron: https://www.brummensnieuws.nl/agenda/2023/1/20/theatercollectief-het-reservaat-is-gestart-25657

vrijdag 20 januari 2023 15:30

BRUMMEN – Vrijdag 20 januari is het nieuwe theatercollectief Het Reservaat gestart. In de charmante zaaltjes van school De Lans in Brummen, wordt er vanaf heden gedanst, gezongen en geacteerd. Esther Cornelissen, Charlotte Hoek en Danielle Struis zijn drie ervaren en enthousiaste theater-, zang- en dansdocenten die de handen ineen slaan. Ze bieden lessen aan voor kinderen vanaf 6 jaar en ze zijn nu gestart met twee groepen ToZaDa, wat staat voor toneel, zang en dans.

Stil zitten doen ze zeker niet, want de plannen om uit te breiden zijn in volle gang. ”We hebben gemerkt dat het animo groot is. Dat is niet zo gek, want de algemene culturele behoefte neemt toe. Een uitlaatklep, even gek doen, je zorgen opzij zetten en de muziek lekker hard, samen iets creëren, dat is nodig en dat is heerlijk.”

De eerste reeks is gestart en bevat 8 lessen van 1 uur op vrijdagmiddag 15.30 uur in De Lans en… er is nog plek!

Het Reservaat heeft ook plek op het speelvlak voor jongeren. Vanaf 24 maart starten ze, bij voldoende aanmelding, ook een ToZaDa groep vanaf 12 jaar, een uur later. “De middelbare school periode is een nieuwe fase in het leven van de tiener. Het Reservaat biedt een plek om je ook op een ander vlak te verrijken. Niet in de boeken, maar in je lijf, met muziek, dans en spel”.

Ze zijn gedreven, gemotiveerd en erg enthousiast. Ze zijn vastberaden om Het Reservaat voor meer jeugd toegankelijk te maken. Maar, wat is Het Reservaat nu ook alweer?

“Het Reservaat is een beschermde broedplaats voor jonge uitvoerende podium liefhebbers. In een tijd waarin veel culturele lessen verdwijnen voor de jeugd, heeft Het Reservaat de missie om ze te beschermen. Zoals met iedere bedreigde soort is het heel belangrijk om ze te koesteren en ruimte te geven om te kunnen bestaan.”